Vi skriver brev för att bli lästa. Konstigt nog skapas många e-brev på ett sätt som motverkar läsning.

Idag fick jag ett meddelande från KerstinKeycoaching. Kerstin använder sig av avsändaren ”UtbildningsDagarna”. Eftersom vi inte är vänner sedan tidigare – vad jag kan minnas – så är det ju lite anonymt. LÖFT – fokus på lösningen är ämnesraden, och den gör mig knappast klokare.

Okej, dags att öppna brevet. Mitt e-postprogram spärrar automatiskt visning av bilder – något som är mycket vanligt i företag och organisationer – och när jag klickar på brevet, så står det… ingenting i det. Allt innehåll (gissar jag) är gjort som en bild.

Det hade kanske varit okej om avsändaren varit Mamma, skickat från mamma@hemma.se och ämnesraden Bilden på moster Blenda, som du ville ha. Bara som exempel. Som mottagare har jag inga problem med att tillåta bildvisning från någon som är väl känd. Men hur är det med en helt okänd avsändare, som dessutom inte verkar göra särskilt mycket för att jag ska förstå vad hon vill?

Kerstin är kanske en trevlig människa och hennes brev väldigt intressant. Det spelar ingen roll, brevet åker oläst i papperskorgen.

Vill du ha bilder i ditt nyhetsbrev? Kombinera text och bild!

4 thoughts on “Lita inte enbart på bilder i ditt nyhetsbrev

  1. Störande och med minimal trovärdighet, men inte utgör det någon reell fara att öppna bifogade bilder!?
    Jag har öppnat många hundra, om inte tusen, mail som endast, eller till stor del bestått av bilder från diverse suspekta avsändare och aldrig drabbats av något strul. En bild kan ju inte utgöra något hot. Möjligen om det är en .exe som fått ny filändelse, men knappt då heller…

  2. Nej, helt riktigt – något hot är det väl knappast. Du och jag vet att en bild inte är skadlig (annat än att den kan visa något oönskat), men det gäller kanske inte en tredje mottagare. En sund skepsis mot obeställd information bör man ha. Att man som mottagare måste fundera över detta understryker hur misslyckat det är att skicka sitt budskap som enbart bild, tycker jag.

  3. Det är inte bilderna i sig man i första hand ska oroa sig för när man får oönskad e-post. Det är när du slår på bildfunktionen som man blir trackad utav tex en osynlig bildpixel. På detta vis vet en SPAMER att adressen är riktig, efter som SPAMERN nu vet att det finns en fysisk mottagare så kommer frekvensen att skruvas upp mot denna adress samt troligen kommer adressen även säljas vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back to Top